Anders kijken, anders denken, anders doen
Dit is Purpose

Wij geloven dat het anders kan

Wij zijn een groep gepassioneerde professionals: strategen, onderzoekers en ontwerpers met een overtuiging dat het anders kan. Met elkaar en met onze opdrachtgevers en partners werken we hard en in goede sfeer aan vernieuwing met grote maatschappelijke impact. 

 

We werken altijd vanuit onze leidende principes. We geloven dat menselijk en zakelijk hand en hand kunnen gaan. We luisteren goed naar onze klanten, maar hebben ook een eigen visie op maatschappelijke vraagstukken. We nemen dan ook regelmatig zelf het initiatief voor nieuwe oplossingen. Alles met het doel om welzijn, welvaart en gezondheid achter de voordeur te verbeteren.

 

Samen werken aan maatschappelijke vraagstukken

Wij richten ons bij Purpose op de bestrijding van armoede en het verbeteren van gezondheid. Dit doen we meestal in communities van organisaties met een gemeenschappelijk doel. Vaak ontwikkelen we zelf een community, andere keren dragen we als deelnemer bij. 

 

Armoede bestrijden, schulden voorkomen

We creëerden een community van gemeenten, in opdracht van Schouders Eronder. We volgen honderden mensen tijdens de eerste fase van schuldhulpverlening en monitorden hun beleving.

Ook ontwikkelden we het Vaste Lasten Pakket, in een samenwerking met gemeenten, maatschappelijke organisaties, vaste lasten partners en leveranciers van technische tools. Samen werken we aan de optimalisatie van inkomsten en uitgaven voor financieel kwetsbare Nederlanders, om schulden te voorkomen. En we ontwikkelden Kompas, een community van gemeenten, die samen op maandelijkse basis de ontwikkeling van armoede en schulden inzichtelijk willen maken in een gemeenschappelijk dashboard.

 

Daarnaast werken we ook aan projecten voor individuele opdrachtgevers, zoals gemeenten, banken of incassobedrijven. Zo ontwikkelden we het nieuwe armoede- en schuldenbeleid voor de gemeente Eindhoven en hielpen we een groot nutsbedrijf met een herontwerp van hun incassoproces, om het socialer en meer klantgedreven te maken.

 

Gezondheid bevorderen

In het TOM-consortium (Thuis Onbezorgd Mobiel) werken we aan het vitaler maken van thuiswonende ouderen, door middel van gezonde voeding, meer bewegen en sociale interactie. Dankzij dit programma  lopen ze minder risico om te vallen en neemt hun kwaliteit van leven toe. We deden een grote TOM-pilot in Rotterdam Lage Land, waar 80 ouderen succesvol het programma volgden. We werken ook aan het slimmer organiseren van zorg en het klantgerichter maken van ‘zorgpaden’. Zo onderzochten we voor Ziekenhuis de Gelderse Vallei hoe patiënten met borst- of darmkanker de rol van voeding ervaren, tijdens hun behandeling. 

 

Ons werk sluit aan bij de thema’s armoede, gezondheid en communities volgens de ‘Social Development Goals’ van de Verenigde Naties.

 

Kijk hier voor meer informatie over onze projecten en initiatieven.

 

Wij werkten onder anderen al met:


logos 111971606710