23-06-2017 | health, food & tech

Eten, een gevecht dat pas thuis begint

Foto

Follow the news

In onze regelmatige nieuwsbrief leggen we het vergrootglas op de ervaringen van collega’s. Met kansen, valkuilen, leerzame lessen en inspirerende inzichten.


Schrijf je in

Voeding in de zorg: een maatschappelijk relevant thema dat meer aandacht verdient. Ondervoeding van patiënten komt vaak voor en ondermijnt het herstel. Door de toenemende extramuralisering leveren patiënten steeds vaker een eenzame strijd thuis. Het gevecht om voldoende binnen te krijgen, het verlies van veerkracht en de vermindering van kwaliteit van leven zijn enorm. Hoe kun je via de juiste hulp en interventies zorgen voor de juiste voeding - voor, tijdens en dus vooral ook ná de behandeling?

 

Gedragsverandering vraagt maatwerk. Wij geloven dat inspelen op de emotionele beleving rondom voeding een belangrijke en nog onderbenutte schakel is. Purpose maakt deze emotionele belevingswereld inzichtelijk. Vervolgens ontwerpen wij in samenwerking met zorginstellingen en foodbedrijven, een zorgpad dat aansluit op de behoefte van de patiënt.  Bekijk hier de presentatie die wij hierover gaven op het Health, Food en Technology congres:

 


Eten = emotie
Overzicht nieuws