Foto

Follow the news

In onze regelmatige nieuwsbrief leggen we het vergrootglas op de ervaringen van collega’s. Met kansen, valkuilen, leerzame lessen en inspirerende inzichten.


Schrijf je in

Trainingsdag Meten en Monitoren in het Sociaal Domein

Hoe meet je resultaat van je inzet?

Wat is het precieze effect van interventies, projecten en beleid in het sociaal domein? Dat is vaak niet bekend. Een gemiste kans, want je wilt bijvoorbeeld natuurlijk graag weten of een bepaalde aanpak bij schuldhulpverlening goed werkt. Of wat het je oplevert als je jongerenwerk in een school organiseert.

 

Aanmelden voor de trainingsdag kan via het formulier onderaan de pagina

 

Inspiratie, uitwisseling en praktische oefening

Tijdens de trainingsdag leer je hoe je effectmeting kan gebruiken om te leren en verantwoorden in het sociaal domein. Met experts en andere deelnemers duik je tijdens de ééndaagse training in de materie!

 

We diepen drie thema’s met je uit: 

  1. Visie vormen op effectmetingen binnen je organisatie
  2. Ontwerpen en uitvoeren van effectmetingen
  3. Betekenis geven en rapporteren

 

Tijdens de dag staan we uitdrukkelijk stil bij hoe de training voor jou toepasbaar is. We vragen je daarom om vooraf een casus te bedenken of mee te nemen aan de hand waarvan je in gesprek kan gaan met je mede-deelnemers.

 

Resultaat: deelnemers hebben kennis en vaardigheden aangeleerd over het ontwerpen en uitvoeren van effectmetingen en welke plek dit kan krijgen in de organisatie.

 

Testimonials

“De training biedt de kans om actief aan de slag gaan met het ontwerpen van effectmetingen. De inzichten die je tijdens de training opdoet zijn direct toepasbaar in je dagelijkse werkzaamheden.”

 

"Wat ik erg goed vond aan de training is de praktische koppeling naar het sociaal domein en de bredere blik op meten. […] De tools die zijn meegegeven en behandeld zijn handig en geven inzicht!”

 

“Een goede balans tussen theorie en het gelijk vertalen naar je eigen werk!”

 

“Meten lijkt voor mij beetje ver van mijn bed, er wordt een andere taal gesproken. Door deze training werd het voor mij echt praktischer toepasbaar en minder ingewikkeld dan ik dacht.”


Datum en locatie

De eerstvolgende trainingsdag is 28 september. Locatie: Churchillaan 11 Utrecht (kantoor Movisie). Let op! We hanteren een maximum van 20 deelnemers voor de trainingsdag. Kan je niet in september? Niet getreurd! De volgende training vindt plaats in januari of februari 2024.

 

Het team

Purpose

  • Frank van Jeveren, senior adviseur en expert meten en monitoren
  • Jonathan Fink-Jensen, adviseur en expert meten en monitoren

 

Met inhoudelijke bijdragen van Movisie

  • Annette van den Bosch, senior adviseur en onderzoeker doen wat werkt
  • Karin Sok, senior adviseur inwonerparticipatie, kwaliteit en outcome

 

Prijs voor deelname

Deelname aan de trainingsdag kost €950,- per deelnemer. Ben je als organisatie benieuwd naar mogelijkheden voor een incompany traject? Neem dan contact met ons op!

 

Aanmelden voor de leercyclus kan tot vrijdag 8 september


Meld je aan voor de leercyclus!

Schrijf je in via onderstaand formulier! Vragen? Neem contact op met Jonathan:


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Bedankt voor je aanmelding! Je hoort zo snel mogelijk van ons. Op dit formulier is onze privacy policy van toepassing
terug naar nieuwsoverzicht
Foto

Follow the news

In onze regelmatige nieuwsbrief leggen we het vergrootglas op de ervaringen van collega’s. Met kansen, valkuilen, leerzame lessen en inspirerende inzichten.


Schrijf je in