Foto

Follow the news

In onze regelmatige nieuwsbrief leggen we het vergrootglas op de ervaringen van collega’s. Met kansen, valkuilen, leerzame lessen en inspirerende inzichten.


Schrijf je in

Maak kennis met: Hanneke de Bruin, associate voor Purpose

Hanneke Foto Jeroen Toirkens 111881573860
"Daar waar anderen de handen liever niet branden grijpt Purpose complexe maatschappelijke problemen bij de kladden."

Ik heb me altijd geïnteresseerd in gedrag als onderscheidend mechanisme tussen mensen. Na mijn studie geschiedenis in Leiden heb ik me daarom enkele jaren als wetenschappelijk onderzoeker verdiept in de verbeelding van verschillen tussen sociale groepen en de wederzijdse beïnvloeding via gedrag. Die beïnvloeding kent veel gradaties en uitingsvormen die in meer-of-mindere mate informatie bieden over de maatschappelijke status van mensen. Deze kennis gebruik ik, samen met wetenschappelijke kennis over gedrag en gedragsbeïnvloeding, in mijn werk als zelfstandig onderzoeker en adviseur.

 

Onderzoek en advieswerk met gedrag als gemene deler

Sinds 2004 voer ik onder het label To Remind You onderzoek en advieswerk uit waarbij gedrag de gemene deler is en waarbij sociale ongelijkheid, armoede en kansengelijkheid centrale thema’s zijn. Thema’s die ook in de activiteiten van Purpose leidend zijn. Als onderzoeker wil ik drempels en drijfveren van doelgroepen naar de oppervlakte brengen om zichtbaar te maken hoe zij geholpen kunnen worden om hun leven ‘beter’ in te richten. Mijn advieswerk richt zich op het vertalen van dergelijke onderzoeksresultaten naar handreikingen voor de praktijk. Een goed advies formuleert een concreet antwoord op de vraag Hoe dan? Dát is waar ik me voor inzet.

 

Samenwerking met Purpose

Om mijn slagkracht en impact te vergroten werk ik graag samen met Purpose. Daar waar anderen de handen liever niet branden grijpt Purpose complexe maatschappelijke problemen bij de kladden. Niet impulsief. Wél doelgericht en weloverwogen. Met een gemêleerde workforce van oude rotten en jonge krachtpatsers biedt Purpose naast een bak kennis en ervaring ook een frisse blik en strijdlust wat maakt dat innovatie kansrijk is. Samen met hen wil ik werken aan de uitdagingen van deze tijd waarin sociale gelijkheid onder druk staat. Hierbij omarmen we dezelfde gedachte: Wees goed en verdiep je in anderen. Dat geeft vertrouwen.


Meer weten over wat we bij Purpose doen?

terug naar nieuwsoverzicht
Foto

Follow the news

In onze regelmatige nieuwsbrief leggen we het vergrootglas op de ervaringen van collega’s. Met kansen, valkuilen, leerzame lessen en inspirerende inzichten.


Schrijf je in