04-09-2017 | event

Purpose neemt deel aan finance run

Foto Foto

Follow the news

In onze regelmatige nieuwsbrief leggen we het vergrootglas op de ervaringen van collega’s. Met kansen, valkuilen, leerzame lessen en inspirerende inzichten.


Schrijf je in

Finance Run is lopen met LEF

De Finance Run is ontstaan uit een initiatief van Stichting LEF en Free Style Events en heeft als doel om jongeren financieel bewuster te maken. Dat betekent dat we jongeren helpen om meer te weten te komen over geld en hoe ze er slim mee om kunnen gaan. LEF doet dat door lessen te geven op ROC’s. Die lessen worden gegeven door mensen die in de financiële dienstverlening werken, bijvoorbeeld bij een bank, een verzekeringsmaatschappij of als zelfstandig financieel adviseur.

Omdat ze het belangrijk vinden dat jongeren kennis hebben over geldzaken, staan ze vrijwillig voor de klas. In het LEF-programma gaat het vooral om de leerling; wat vinden ze belangrijk in het leven, hebben ze daar geld voor nodig en waar moeten ze dan op letten?

 

Doel

Voor de Finance Run 2017 zijn een aantal PR’s gesteld om er zodoende voor te zorgen dat stichting LEF nog meer aandacht en geld krijgt voor haar activiteiten. De volgende records zijn gesteld:

  • Inschrijvingen: 800
  • Opbrengsten voor LEF: minimaal € 16.000 en nog meer awareness voor haar activiteiten.

 

De eerste Finance Run werd gehouden op vrijdag 13 september 2014, met iets meer dan 300 inschrijvingen en een opbrengst voor LEF van een kleine € 1.300. Daarbij kregen de activiteiten van LEF enorm veel aandacht dankzij de media aandacht die dag.

Op vrijdag 5 september 2015 was de tweede editie van de Finance Run, met ditmaal bijna 500 inschrijvingen en een opbrengst voor LEF van zo’n € 10.250.

Op vrijdag 9 september 2016 werd de derde Finance Run gehouden, het werd een top evenement met een opbrengst voor LEF van zo’n € 16.000. En daar kwam nog € 11.200 bovenop tijdens de veiling voor LEF.

 
Overzicht nieuws