Foto

Follow the news

In onze regelmatige nieuwsbrief leggen we het vergrootglas op de ervaringen van collega’s. Met kansen, valkuilen, leerzame lessen en inspirerende inzichten.


Schrijf je in

Purpose Netwerk uit de startblokken!

Op woensdag 11 april zijn we van start gegaan met het Purpose Netwerk, met als doel onze maatschappelijke impact te vergroten. Het netwerk bestaat uit een groep bevlogen, gelijkgezinde professionals die sterk complementair aan elkaar zijn. Zij hebben met elkaar de ambitie uitgesproken om de gezondheid en gezondheidszorg in Nederland te verbeteren.

 

Concrete ideeën, voor uit het leven gegrepen situaties

We geven invulling aan het Purpose Netwerk op basis van praktische ideeën, voor concrete en uit het leven gegrepen problemen. Tijdens de eerste bijeenkomst hebben we onder andere gewerkt aan een idee gebaseerd op de situatie van Laura, één van de professionals in het netwerk. Laura heeft een zorgintensief kind. Zij heeft te maken met veel verschillende (zorg)instanties en zorgverleners. Hierdoor ervaart ze twee belangrijke problemen: onvoldoende vrijheid om de zorg voor haar kind optimaal in te richten en instanties die naar elkaar verwijzen. De verschillende organisaties hebben streng afgekaderde domeinen en zijn weinig flexibel. Als je zorgbehoefte net iets afwijkt van de standaard loop je al snel aan tegen de beperkingen van de wetgeving. Laura heeft een expliciete wens voor meer regelruimte en flexibiliteit. Onder de titel ‘zorgportemonnee’ is het netwerk aan de slag gegaan om daarvoor ideeën te bedenken.

 

Als Purpose erkennen en onderschrijven we ook het tweede praktische idee dat werd ingebracht: de multi-problematiek in bepaalde wijken in Nederland. Daar waar veel mensen financieel ongezond zijn, zijn ze vaak ook fysiek ongezond. Het idee waarover we hebben gesproken is om de gezondheid en veiligheid van een bepaalde straat of wijk in Leiden te bevorderen. Verandering begint bij inspelen op de intrinsieke drijfveren van mensen. Deze drijfveren willen we als eerste boven tafel krijgen, om vervolgens samen met de mensen zelf oplossingen te bedenken die schaalbaar zijn en aansluiten bij hun behoefte. 

 

Tijdens deze eerste bijeenkomst mochten wij ook luisteren naar het inspirerende verhaal van Alissa Rees. Zij heeft haar persoonlijke ervaringen en haar eigen praktische oplossingen om de zorg te verbeteren met ons gedeeld.

 

Het Purpose Netwerk is een feit. De eerste ideeën krijgen gestalte, omdat we samen hebben gedroomd over een ideale situatie, en van daaruit onze creativiteit hebben laten werken. Nu laten we de ideeën en het netwerk groeien. We houden je graag op de hoogte!

 

Voor meer informatie over het Purpose Netwerk: neem contact op met Leonie Braskamp


Met de creativiteit en lef van deze bevlogen groep professionals kan dit tot hele mooie dingen leiden
IMG 1574 112003209479

terug naar nieuwsoverzicht
Foto

Follow the news

In onze regelmatige nieuwsbrief leggen we het vergrootglas op de ervaringen van collega’s. Met kansen, valkuilen, leerzame lessen en inspirerende inzichten.


Schrijf je in