19-04-2018 | Voeding, Gezondheid, Zorg

Voeding in de zorg: dat kan anders!

Foto

Follow the news

In onze regelmatige nieuwsbrief leggen we het vergrootglas op de ervaringen van collega’s. Met kansen, valkuilen, leerzame lessen en inspirerende inzichten.


Abonneren

Door: Eva van der Want en Leonie Braskamp

 

Bijna de helft van Nederlandse volwassenen heeft overgewicht. Overgewicht is een belangrijke oorzaak voor verschillende chronische ziekten, zoals diabetes type 2. Daarentegen raakt 15-25% van de patiënten voor, tijdens of na een behandeling juist ondervoed.

 

Gezonde en passende voeding draagt bij aan langer gezond blijven en een spoedig herstel en minder complicaties bij ziekte. Toch speelt voeding nog altijd maar een marginale rol in de zorg. Dit verbaast ons.

 

Meer aandacht voor de patiëntbeleving en verzamelen van kennis in de markt

Zoals met elk complex maatschappelijk probleem zijn er verschillende oorzaken. Begrijpelijk, maar wij van Purpose geloven dat het anders kan. Het begint met luisteren naar de patiënt en zijn beleving. Daarnaast geloven we dat er al heel veel kennis in de markt zit. Laten we die samenbrengen. Zo kunnen we goede ideeën naar het volgend niveau brengen. We hebben nog meer ideeën.

 

Benieuwd? Lees dan ons hele artikel, hieronder te downloaden.

 

Een ander idee of aanvulling, neem contact op!

Wij geloven erin dat dit complexe probleem niet door één iemand kan worden opgelost. We komen daarom graag in contact met organisaties die we misschien nog niet kennen, maar die ook geloven dat het anders kan. Neem contact met ons op als je aanvullingen hebt op ons idee of een ander idee hebt wat voor een doorbraak kan zorgen. We vinden het altijd leuk om hier verder over te praten!


We laten een grote kans liggen om de gezondheid van patiënten via voeding te verbeteren
Overzicht nieuws