#Blogs

Maak kennis met onze collega: Art-Jan

05-05-2022
‘’Mijn collega’s waren al vanaf het eerste sollicitatie moment persoonlijk geïnteresseerd in wie ik was. Dit zorgde ervoor dat ik mij ook echt gezien voelde.’’

Wat zijn jouw drijfveren op zakelijk vlak?

Ik wil mij inzetten voor een samenleving waarin we omkijken naar de (financieel) kwetsbaren. Een samenleving die niet langer gericht is op puur individualisme en zelfredzaamheid. Deze idealen wil ik verwezenlijken in de projecten die we uitvoeren. Elke stap die maakt dat bedrijven en organisaties de mens centraal zetten in hun aanpak, is een stap in de goede richting.

 

Wat maakt werken voor Purpose bijzonder?

Wat werken voor Purpose bijzonder maakt, is dat alle collega’s hier met één doel voor ogen werken, namelijk om veranderingen in gang te zetten waar mensen in een kwetsbare positie mee geholpen worden. Niet alleen vanuit een opdracht van een opdrachtgever.

Purpose ontwikkelt zelf ook nieuwe concepten om kwetsbaren te helpen, zoals het Vaste Lasten Pakket. Wat dit is leg ik verder hieronder uit. Dat laat mij zien dat Purpose intrinsiek gemotiveerd is om het leven van (financieel) kwetsbaren te verbeteren en dat motiveert!

 

Waarom heb je voor Purpose gekozen?

Het eerste wat me opviel was de inzet van Purpose om de kwaliteit van leven te verbeteren voor mensen die niet altijd kunnen meekomen in de maatschappij. Daarnaast spreekt de inzet op het gebied van schuldhulpverlening en armoedebestrijding mij enorm aan. Ik wil met wat ik doe een maatschappelijke impact maken en het leven van mensen in een minder fortuinlijke positie verbeteren.

Daarnaast waren collega’s al vanaf het eerste sollicitatiemoment persoonlijk geïnteresseerd in wie ik was. Dit zorgde ervoor dat ik mij ook echt gezien voelde.

Op welk project/ moment uit jouw carrière bij Purpose ben je trots?

Eén van de projecten die ik heel tof vind, is het Vaste Lasten Pakket (VLP). Met het VLP zijn de maandelijkse betalingen voor de belangrijkste vaste lasten centraal geregeld, waarbij de deelnemers wel zelf controle en autonomie behouden over hun financiën. Als ze aantonen dat ze maandelijks de vaste lasten betalen krijgen ze een kleine beloning. Juist de vaste lasten worden vaak niet betaald als er sprake is van geldzorgen. Het niet betalen van deze vaste lasten kan tot grote problemen leiden. Iedereen heeft een dak boven zijn hoofd nodig, energie om warm te blijven en water om te drinken. Maar als je je de vaste lasten niet betaalt kan je energie of water afgesloten worden en kan zelfs je woning worden ontruimd.

Momenteel werken we aan een businesscase zodat het VLP zelfstandig, zonder subsidies, kan blijven bestaan. Zo kan het opgeschaald worden naar duizenden deelnemers. Hieraan bijdragen maakt mij trots om voor Purpose te werken.

 

Wat is de gemene deler tussen jou en jouw collega’s?

Oprechte nieuwsgierigheid en de wil om buiten de gebaande paden te onderzoeken hoe we een bestaande situatie kunnen verbeteren.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Purpose.

Contact

Wij geloven in gelijke kansen voor iedereen. Ongeacht waar je wieg heeft gestaan. Ook al wonen we in een welvarend land, we zien maatschappelijke uitdagingen. Daar willen we oplossingen voor bieden.

Anders denken.
Anders doen.