In het kort

De Sociaal Incasso Toolbox is een verzameling van praktische instrumenten om van de sociale incasso ambitie werkelijkheid te maken. De tools ontwikkelen we in proeftuinen, samen met koplopers in de markt: de nieuwste tools worden momenteel ontwikkeld i.s.m. a.s.r./Aegon, Evides, Eneco en VGZ.

De toolbox bestaat uit

Meetlat

Maak sociaal incasseren concreet door met je team te reflecteren op je huidige incassoproces en de stappen die je wil zetten

Leidraad

Krijg concrete handvatten om jouw samenwerkingsafspraken met incassopartners sociaal incasso-proof te maken

Calculator

Een tool om de effecten van sociaal incasseren voor jouw organisatie, klanten en de maatschappij te berekenen [in ontwikkeling]

Footprint

Een tool om de bijdrage van jouw incassoproces aan SDG 1 (geen armoede) meetbaar en inzichtelijk te maken [in ontwikkeling]

Klantmodule

Een tool om te onderzoeken of jouw transitie naar sociaal incasseren ook merkbaar is voor je klanten [in ontwikkeling]

Is jouw organisatie hier al klaar voor?

We werken samen aan praktische tools om het incassoproces te verbeteren, zoals de Meetlat en de Impact Calculator. De tools helpen managers om keuzes te maken, impact te meten en kosten en baten te berekenen en inzichten onder klanten te verzamelen.

De tools ontwikkelen we met onze partner Miles Research in proeftuinen, als onderdeel van het doorbraakprogramma, mede mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation.

Wil je écht aan de slag met de verbeteringen in je proces? En als team verder komen met sociaal incasseren? Neem contact op voor een maatwerktraject en/of sluit aan bij SI-professionals: het platform waar doeners en aanjagers van de incassowereld samenkomen om tools te ontwikkelen en te gebruiken, en van en met elkaar te leren in inspirerende bijeenkomsten.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Koen van der Veer.

Contact

Wij geloven in gelijke kansen voor iedereen. Ongeacht waar je wieg heeft gestaan. Ook al wonen we in een welvarend land, we zien maatschappelijke uitdagingen. Daar willen we oplossingen voor bieden.

Anders denken.
Anders doen.