In het kort

Veel (kwetsbare) inwoners worden geconfronteerd met ingewikkelde procedures en onderwerpen. Wat is een goede oplossing voor een begrijpelijke voorlichting?

Purpose maakt financiële informatie begrijpelijk met een animatieplatform voor het sociaal domein.

Onze impact

Bereik

17 gemeenten aangesloten met een potentieel aan 1,8 miljoen inwoners

Bewijs

"Ik wist door het filmpje waar ik aan toe was, wat er gaat gebeuren en waar we nu staan. Dat geeft rust." Anonieme deelnemer

Vervolg

Animaties op dit moment in ontwikkeling voor Werk & Inkomen en in de komende 2 jaar ook voor Jeugdzorg en Wmo

Voorlichting in begrijpelijke taal

Om de schuldhulpverlening begrijpelijk te maken voor iedere doelgroep, hebben we samen met hulpverleners uit het sociaal domein en partner Indiveo verschillende onderwerpen uit schuldhulpverlening vertaald naar animaties (Divi’s).

Doordat we vanuit een platform werken, kunnen we de impact gemakkelijk meten. We leren daardoor direct van de inzet, het bereik en het gebruik van de animaties.

De Divi, een heldere uitleganimatie

Elke Divi bevat een korte animatie met een duidelijke voice-over en is met ondertiteling beschikbaar in het Nederlands, Engels, klassiek Arabisch en Tigrinja.

Wil je zien hoe het werkt? Bekijk de Divi om een idee te krijgen over hoe een animatie jouw dienstverlening kan ondersteunen. Iedere gemeente en organisatie kan morgen beginnen. Sluit jij aan?

Wij geloven in gelijke kansen voor iedereen. Ongeacht waar je wieg heeft gestaan. Ook al wonen we in een welvarend land, we zien maatschappelijke uitdagingen. Daar willen we oplossingen voor bieden.

Anders denken.
Anders doen.