#Nieuws

Cheque van €12.500 voor TOM Rotterdam!

06-07-2019

RabobankRotterdamFonds heeft een cheque van € 12.500 aan TOM Rotterdam overhandigd. TOM Rotterdam (Thuis Onbezorgd Mobiel) biedt 65-plussers ondersteuning en voorlichting om de kans op vallen te verkleinen. Lokale fysiotherapeuten en diëtisten zijn aangesloten bij dit project

Langer zelfstandig
TOM Rotterdam heeft als doel spierkracht, coördinatie en balans bij 65-plussers te verbeteren, waardoor het risico op vallen afneemt. Het omvat een beweegprogramma, voedingsvoorlichting en sociale contact. De aanpak is eerder in andere gemeenten succesvol gebleken en dit jaar uitgevoerd in Rotterdam in de wijk Het Lage Land. Deze ondersteuning wordt gegeven door fysiotherapeuten en diëtisten uit Het Lage Land. 80 ouderen doen mee aan dit unieke programma. 
Vallen blijkt namelijk een van de grootste problemen en risico’s voor 65-plussers. De gevolgen van zo’n val kan hen enorm beperken. De dagelijkse dingen blijven doen, zoals de boodschappen of een bezoek aan familie, kan lastig zijn als de balans of coördinatie door ouderdom achteruitgaat.

Feestelijke afsluiting eerste jaar
Eind maart 2019 is in Rotterdam de eerste groep van start gegaan. De ouderen werken gedurende 14 weken in groepjes onder leiding van een fysiotherapeut aan hun balans, spierkracht en coördinatie. Ook lunchen zij zes keer met elkaar, waarbij een diëtist laat zien hoe je lekker, gezond en bijvoorbeeld eiwitrijk kunt eten. Want eiwitten zijn belangrijk voor het onderhouden van spieren. 
Op 12 juli is het eindfeest van TOM Rotterdam met alle betrokken partners en deelnemers. 

Samenwerkingspartners
Naast RabobankRotterdamFonds wordt TOM Rotterdam mede mogelijk gemaakt door het Danone Ecosystem Fund. TOM Rotterdam is een initiatief van de landelijke partners VeiligheidNL, Nutricia, Hogeschool Utrecht en adviesbureau Purpose. Welzijnsorganisatie Buurtwerk, diëtistenpraktijk HRC, lokale fysiotherapeuten en de gemeente Rotterdam zijn betrokken bij de uitvoering.

Wij zijn heel blij met de aandacht van RabobankRotterdamFonds voor het TOM project. Dankjewel Rabobank!

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Purpose.

Contact

Wij geloven in gelijke kansen voor iedereen. Ongeacht waar je wieg heeft gestaan. Ook al wonen we in een welvarend land, we zien maatschappelijke uitdagingen. Daar willen we oplossingen voor bieden.

Anders denken.
Anders doen.