#Nieuws

Purpose is partner van Alliantie Kinderarmoede

26-03-2019

Vandaag begint de Alliantie Kinderarmoede, waarbij verschillende organisaties zijn aangesloten, met het bedenken van nieuwe oplossingen voor de aanpak van kinderarmoede. Het doel is dat geen enkel kind in 2030 de dupe is van armoede. Ook mogen er geen gezinnen in armoede meer bijkomen. Ook Purpose doet mee, samen met 90 andere organisaties. Lees in onze pledge hoe wij in onze dagelijkse werkzaamheden bijdragen aan het bestrijden van kinderarmoede:

 

Er zijn in Nederland meer dan 1,3 miljoen huishoudens met schulden, waaronder veel gezinnen met kinderen. Om dit probleem aan te pakken zet Purpose zich elke dag in om innovatieve concepten en oplossingen te ontwikkelen die gericht zijn op het voorkomen en oplossen van schulden.

Wij richten ons op de realisatie van nieuwe aanpakken die écht werken. We voegen waarde toe in de rol van initiator, expert of regisseur, in verschillende fasen van het ontwikkelproces:

  • Inzicht en probleemanalyse – Pas wanneer we erin slagen een complex probleem haarscherp te krijgen, kunnen we gaan werken aan oplossingen. Wij stellen vragen en houden een spiegel voor.
  • Conceptontwikkeling – Met creativiteit en verbeeldingskracht verleggen we grenzen en ontwikkelen wij oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken.
  • Implementatie – Goede ideeën werken we uit en brengen we naar de praktijk. Vaak in een cyclische aanpak, waarbij we klein beginnen en al doende leren wat wel werkt en wat niet.

 

Projecten waar we trots op zijn

Purpose is bijvoorbeeld initiatiefnemer van het Vaste Lasten Pakket, voor mensen met beginnende schulden. In de komende 2 jaar werken wij toe naar een landelijk werkend en schaalbaar concept, dat mensen helpt aan meer financiële ruimte en minder financiële kopzorgen. In 2024 zullen meer dan 100.000 huishoudens/gezinnen er gebruik van maken. Andere voorbeelden van onze projecten zijn te vinden op onze website.

 

Onze missie

Wij geloven dat maatschappelijke waarde en commerciële waarde elkaar niet uitsluiten, maar juist versterken. En daarin zijn we niet alleen. Steeds meer organisaties, publiek én privaat, zijn zich bewust van hun rol en verantwoordelijkheid om maatschappelijke problemen op te lossen. In de komende 10 jaar willen wij dan ook nauw samenwerken met organisaties die bereid zijn om samen met ons de handen uit de mouwen te steken om de problemen rondom schulden en armoede aan te pakken.

 

Meer lezen over de Alliantie Kinderarmoede? Dat kan hier.

 

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Purpose.

Contact

Wij geloven in gelijke kansen voor iedereen. Ongeacht waar je wieg heeft gestaan. Ook al wonen we in een welvarend land, we zien maatschappelijke uitdagingen. Daar willen we oplossingen voor bieden.

Anders denken.
Anders doen.