#Nieuws

Studiereis Purpose; preparing for the next crisis

04-11-2019

Dit jaar organiseerde Purpose in samenwerking met Link Group een studiereis. Met een gezelschap van 26 managers uit het Bijzonder Beheer domein vertrokken wij in september vanaf Schiphol naar Dublin.

Het doel van deze studiereis was om geïnspireerd te worden door interessante verhalen, innovatieve en praktische voorbeelden hoe Ierland en gastbedrijf Link Group is omgegaan met de laatste crisis.

Eenmaal op locatie gingen we in gesprek met de Nederlandse Ambassadeur Mr. Palm, de macro-econoom van Ierland Jim Power en research professor Kieran McQuinn  die de economische ontwikkelingen in Ierland in historisch perspectief zetten en hun expert opinion gaven op de ontwikkelingen van de Brexit. We spraken met elkaar over: de oprichting van een Bad Bank om de gevolgen van de crisis in Ierland aan te kunnen, bijzondere hypotheekvormen die gekoppeld waren aan de lopende rente, de totale onvoorspelbaarheid van de Brexit, de bedrieglijkheid van cijfers over de impact van de Brexit, de totale gekte op de ierse woningmarkt en waarom Google heeft besloten om woningen te financieren in Dublin. En nog veel meer…..

De dag erna verlegden we onze blik naar de toekomst en hoe technologie een essentiële rol kan spelen om klantbeleving te optimaliseren. High-end sprekers zoals Strategist Garvan Callan en CEO bij extremepush Tommy Kearns daagden ons uit om naar technologie te kijken vanuit de ogen van de klant.  Ze vertelden ons waarom booking.com dit nog tegen alle verwachting in erg slecht doet en welke succesfactoren zij in de loop der jaren hebben geleerd om dit wel goed te doen.

Dit alles vergezeld met lekker eten en een whiskey proeverij, maakte de studiereis op zijn minst weer zeer geslaagd.

De eerste bestemmingen voor de volgende keer zijn weer in de maak. Ben jij er de volgende keer bij?

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Purpose.

Contact

Wij geloven in gelijke kansen voor iedereen. Ongeacht waar je wieg heeft gestaan. Ook al wonen we in een welvarend land, we zien maatschappelijke uitdagingen. Daar willen we oplossingen voor bieden.

Anders denken.
Anders doen.