Meten en monitoren van sociale innovaties

Purpose maakt het ongrijpbare meetbaar. Met heldere effectmetingen en bedrijfsevaluaties.
Onderzoek de impact met team Purpose

We maken effectmetingen breed toegankelijk
Wil je het effect van sociale innovatie meten, maar loop je vast in de complexiteit? Heb je moeite met het bereiken van kwetsbare groepen mensen? En vraag je je af hoe
je van meten en registreren een lust maakt, in plaats van een last?

Purpose maakt het laagdrempeliger, eenvoudiger en toegankelijk om een effectmetingen te doen. En maakt effecten van pilots en initiatieven zichtbaar. Zo maken we het ongrijpbare meetbaar.

Onze ervaring is dat organisaties vaak niet de kennis, de capaciteit of het budget hebben voor complexe effectmetingen. Door de scheiding tussen uitvoering en onderzoek te verkleinen en sociale innovaties écht verder te helpen, bouwen we aan onze missie om breuklijnen in de samenleving te verkleinen.

We ondersteunen organisaties met effectmetingen en beleidsevaluaties met:   

  • Een leercyclus die je helpt om zelf effectmetingen zelf uit te voeren.
  • Het ontwikkelen van een effectmonitor: door het ontwerpen van een online monitor en dashboards kan jouw organisatie zelf effectmetingen uitvoeren. 
  • Opzetten en uitvoeren van een effectmeting op maat
  • Inspiratieworkshop ‘Hoe meet je het ongrijpbare?’
  • Begeleiding en advies bij de opzet van een effectmeting.

“Het actief en overtuigend aantonen van het effect heeft onze aanpak in een enorme versnelling gebracht. Nu hebben meerdere gemeenten de aanpak ook omarmd. ”

Gemeenteambtenaar
Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Frank van Jeveren.

Contact

Wij geloven in gelijke kansen voor iedereen. Ongeacht waar je wieg heeft gestaan. Ook al wonen we in een welvarend land, we zien maatschappelijke uitdagingen. Daar willen we oplossingen voor bieden.

Anders denken.
Anders doen.