Animaties - Behind the scenes! (Deel 1)

Behind the scenes

Animaties helpen om belangrijke informatie begrijpelijk te maken voor een brede groep mensen. Maar hoe werkt zo'n ontwikkelproces om tot animaties te komen die voor meerdere partijen te gebruiken zijn? In dit artikel geven we je een kijkje achter de schermen in de ontwikkeling van de animatie over 'intake schuldhulpverlening'. Eén van de vijf animaties voor schuldhulpverlening die we samen met 8 pilotpartijen ontwikkelen. In deel 2 van dit artikel nemen we je mee in de vervolgstappen. 

 

Stap 1: Kick-off als een fundament voor de animaties (6 oktober)

We starten met een kick-off met alle 8 partijen. Hier bepalen we de randvoorwaarden waarbinnen we goed kunnen samenwerken. In grote lijnen bespreken we: 

- wat er in de gekozen 5 animaties in ieder geval terug moet komen

- welke tone of voice we zoeken

- in welke drie talen we de ondertiteling en voiceover gaan maken

- hoe we hulpverleningsteams over de animaties verdelen


Kick off beeld animaties

Stap 2: Script & eerste schetsen (half-eind okt)

De eerste stap heeft als resultaat een script en schetsen voor de animatie. Alle partijen sturen daarvoor de informatie op die zij nu inzetten om klanten te informeren over een intake voor schuldhulpverlening. Met drie hulpverleners van verschillende partijen bespreken we vervolgens welke informatie écht in deze animatie terug moet komen. Op basis hiervan wordt een script en bijbehorende eerste schetsen gemaakt. 

 


Stap 3: Van schetsen naar storyboard

Op basis van deze eerste schetsen hebben drie betrokken hulpverleners hun feedback gegeven. Zo werd het voorbeeld van scheiden bijvoorbeeld te confronterend ervaren. Vervolgens zijn deze schetsen omgezet digitale illustraties in kleur met meer detail. Dit noemen we een storyboard. 


In het volgende artikel laten we je zien hoe we van het storyboard naar een concept animatie zijn gekomen. 


Ook iets voor jou?

Blijf op de hoogte van de uitkomsten uit de pilot!


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Bedankt voor jouw interesse. We sturen de uiteindelijke animatie van budgetbeheer half december aan je op. Hier kan je alvast de rest van de schetsen van 'Budgetbeheer' bekijken!Op dit formulier is onze privacy policy van toepassing