#Nieuws

Onderzoek naar interventies die geldstress bij gezinnen bestrijden

15-12-2021

Samen kansrijk en gezond

In opdracht van het FNO-programma Samen Kansrijk en Gezond is Purpose een onderzoek gestart naar interventies in Nederland die geldstress bij gezinnen bestrijden. We doen dit onderzoek in nauwe samenwerking met een panel van ervaringsdeskundigen.

 

Met het tienjarige programma Samen Kansrijk en Gezond wil FNO de ervaren gezondheid van gezinnen in kwetsbare situaties verbeteren. In 2022 focust het programma zich op de relatie tussen geldstress en ervaren gezondheid.

 

Relatie tussen geldstress en ervaren gezondheid

In dit onderzoek beschrijven we eerst wat er bekend is over de relatie tussen geldstress en ervaren gezondheid. Vervolgens verzamelen en rubriceren we de interventies die geldstress bij gezinnen bestrijden en analyseren we wat de belangrijkste geleerde lessen zijn. En met ervaringsdeskundigen stellen we vast hoe zij aankijken tegen de bestaande interventies.

 

Met de uitkomsten van dit onderzoek kan Samen Kansrijk en Gezond bijdragen aan interventies die helpen om gezondheidsachterstanden bij gezinnen te verminderen door geldstress te bestrijden. We hebben veel zin om dit onderzoek uit te voeren!

 

Neem contact op!

Ben jij betrokken bij interventies die geldstress bij gezinnen bestrijden? Of ken jij interventies die we zeker niet over het hoofd mogen zien? Neem dan contact op.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Purpose.

Contact

Wij geloven in gelijke kansen voor iedereen. Ongeacht waar je wieg heeft gestaan. Ook al wonen we in een welvarend land, we zien maatschappelijke uitdagingen. Daar willen we oplossingen voor bieden.

Anders denken.
Anders doen.