#Blogs

Primaire schuldeisers hebben sleutel voor doorbraak van Sociaal Incasseren

07-09-2021

Laten we het maar gewoon zeggen: Sociaal Incasseren is vastgelopen. Het is een mooi ideaal, maar we blijven hangen in goedbedoelde intenties en gefragmenteerde initiatieven. Natuurlijk zijn er voorbeelden van bedrijven die forse stappen zetten. Maar om een echte doorbraak te bereiken is er meer nodig. De sleutel ligt ons inziens bij de primaire schuldeiser. Juist daar onttrekken nog te vaak korte termijn financiële doelen het zicht op lange termijn voordelen van Sociaal Incasseren. Dit speelt vooral als incasso als een kostenpost wordt gezien. Want topmanagement ziet incasso vaak nog als een noodzakelijk kwaad, en niet als integraal onderdeel van het primaire proces.

Het roept de vraag op verantwoordelijk primaire schuldeisers zich voelen voor het maatschappelijke schuldenprobleem? Welke bijdrage zijn ze bereid te leveren? En welke rol kan Sociaal Incasso daarbij spelen? Hoe brengen zij dat, samen met hun incassopartners, in de praktijk? En de cruciale vraag: willen we een ‘coalition of the talking’, een ‘coalition of the willing’ of een ‘coalition of the doing’? We hopen het laatste, maar daar zijn we helaas nog niet.

Online Inspiratiesessie ‘Sociaal Incasseren’ met bol.com

Op donderdag 7 oktober om 15:00 organiseren we een online inspiratiesessie over Sociaal Incasseren. Je bent van harte welkom om samen met ons en anderen door te praten over dit thema. Wat zijn de onwikkelingen in de incassowereld? En wat is er nodig voor een echte doorbraak van Sociaal Incasseren? Naast praktijkverhalen en discussie aan de hand van prikkelende stellingen, komt ook bol.com aan bod. Purpose heeft samen met en voor bol.com de ‘Meetlat Sociale Incasso‘ ontwikkeld. Met deze meetlat kun je als primaire schuldeiser toetsen waar je staat en welke stappen je kunt zetten om verder te komen. bol.com zal samen met ons toelichten hoe zij dit inzetten in de praktijk om hun ambitie te realiseren. Dus dat wordt een interessante en leuke sessie!

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Purpose.

Contact

Wij geloven in gelijke kansen voor iedereen. Ongeacht waar je wieg heeft gestaan. Ook al wonen we in een welvarend land, we zien maatschappelijke uitdagingen. Daar willen we oplossingen voor bieden.

Anders denken.
Anders doen.