#Nieuws

Trainingsdag Meten en Monitoren in het Sociaal Domein 2023

01-12-2022

Hoe meet je resultaat van je inzet?

Wat is het precieze effect van interventies, projecten en beleid in het sociaal domein? Dat is vaak niet bekend. Een gemiste kans, want je wilt bijvoorbeeld natuurlijk graag weten of een bepaalde aanpak bij schuldhulpverlening goed werkt. Of wat het je oplevert als je jongerenwerk in een school organiseert.

 

Aanmelden voor de trainingsdag kan via het formulier onderaan de pagina.

 

Inspiratie, uitwisseling en praktische oefening

Tijdens de trainingsdag leer je hoe je effectmeting kan gebruiken om te leren en verantwoorden in het sociaal domein. Met experts en andere deelnemers duik je tijdens de ééndaagse training in de materie!

 

We diepen drie thema’s met je uit:

 

  1. Visie vormen op effectmetingen binnen je organisatie
  2. Ontwerpen en uitvoeren van effectmetingen
  3. Betekenis geven en rapporteren

 

Tijdens de dag staan we uitdrukkelijk stil bij hoe de training voor jou toepasbaar is. We vragen je daarom om vooraf een casus te bedenken of mee te nemen aan de hand waarvan je in gesprek kan gaan met je mede-deelnemers.

 

Resultaat: deelnemers hebben kennis en vaardigheden aangeleerd over het ontwerpen en uitvoeren van effectmetingen en welke plek dit kan krijgen in de organisatie.

 

Testimonials

“De training biedt de kans om actief aan de slag gaan met het ontwerpen van effectmetingen. De inzichten die je tijdens de training opdoet zijn direct toepasbaar in je dagelijkse werkzaamheden.”

 

“Wat ik erg goed vond aan de training is de praktische koppeling naar het sociaal domein en de bredere blik op meten. […] De tools die zijn meegegeven en behandeld zijn handig en geven inzicht!”

 

“Een goede balans tussen theorie en het gelijk vertalen naar je eigen werk!”

 

“Meten lijkt voor mij beetje ver van mijn bed, er wordt een andere taal gesproken. Door deze training werd het voor mij echt praktischer toepasbaar en minder ingewikkeld dan ik dacht.”

Datum en locatie

De eerstvolgende trainingsdag is 28 september. Locatie: Churchillaan 11 Utrecht (kantoor Movisie). Let op! We hanteren een maximum van 20 deelnemers voor de trainingsdag. Kan je niet in september? Niet getreurd! De volgende training vindt plaats in januari of februari 2024.

Het team

Purpose

  • Frank van Jeveren, senior adviseur en expert meten en monitoren
  • Jonathan Fink-Jensen, adviseur en expert meten en monitoren

Met inhoudelijke bijdragen van Movisie

  • Annette van den Bosch, senior adviseur en onderzoeker doen wat werkt
  • Karin Sok, senior adviseur inwonerparticipatie, kwaliteit en outcome

Prijs voor deelname

Deelname aan de trainingsdag kost €950,- per deelnemer. Ben je als organisatie benieuwd naar mogelijkheden voor een incompany traject? Neem dan contact met ons op!

 

Aanmelden voor de leercyclus kan tot vrijdag 8 september.

Aanmelden

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Purpose.

Contact

Wij geloven in gelijke kansen voor iedereen. Ongeacht waar je wieg heeft gestaan. Ook al wonen we in een welvarend land, we zien maatschappelijke uitdagingen. Daar willen we oplossingen voor bieden.

Anders denken.
Anders doen.