#Nieuws

Sociaal incasseren, wat levert dat op? Purpose blikt terug met Evides

01-12-2022

Evides en sociaal incasseren

In deze tijd is aandacht voor sociale incasso, met oog voor de mens achter de vordering, belangrijker dan ooit. Prijzen stijgen en er zijn steeds meer signalen dat mensen moeilijk kunnen rondkomen. Primaire schuldeisers krijgen meer klanten met geldzorgen of betalingsproblemen aan de lijn en ook incassopartijen krijgen het al drukker. Ondertussen schrikken klanten die een rekening niet kunnen betalen zich rot, als ze merken hoe snel een schuld kan oplopen door hoge aanmanings- en incassokosten.

 

Dat kan anders! Dat vond ook Evides Waterbedrijf. Deze voorloper ging 2,5 jaar geleden al met de hulp van Purpose aan de slag met sociaal incasseren: de ontwikkeling van een mensgerichte werkwijze, gericht op het bieden van duurzame oplossingen voor de klant.

Wat levert sociaal incasseren op?

Maar wat levert dat op, sociaal incasseren? In een interview blikken Annemarie Pronk (Evides) en Sylvia de Bruijn (Purpose) terug op de afgelopen periode. Lees hier hoe de werkwijze van Evides is aangepast en welke gevolgen dit heeft (gehad)!

“We merken nu dat medewerkers trots zijn op ons nieuwe incassoproces. Er komen zelfs mensen van andere afdelingen naar mij toe die zich aanmelden om als vrijwilliger mee te mogen helpen!” Annemarie Pronk – Evides

Doorbraak van sociaal incasseren in Nederland

Het is de missie van Purpose om een doorbraak van sociaal incasseren in Nederland te realiseren. Verder lezen over hoe Purpose dit wil doen?

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Purpose.

Contact

Wij geloven in gelijke kansen voor iedereen. Ongeacht waar je wieg heeft gestaan. Ook al wonen we in een welvarend land, we zien maatschappelijke uitdagingen. Daar willen we oplossingen voor bieden.

Anders denken.
Anders doen.