#Publicaties

Geldstress en ervaren gezondheid bij gezinnen

15-12-2021

Effectmeting

Welke initiatieven helpen bij het bestrijden van geldstress?

Binnen het 10-jarig programma ‘Samen Kansrijk en Gezond’ zet FNO Zorg voor kansen zich in voor het verbeteren van de ervaren gezondheid van gezinnen in kwetsbare situaties in Nederland. Purpose voerde een effectmeting uit.

FNO Geldstress en ervaren gezondheid bij gezinnen 2022

Download rapport

Informatie publicatie

Opdrachtgevers

Samen Kansrijk en Gezond: een programma van FNO Zorg voor kansen

Samenwerking

Samen Kansrijk en Gezond

Jaar

2022

Team

Jonathan en Mirte

Welke initiatieven helpen bij het bestrijden van geldstress? En waar vinden we die veelbelovende initiatieven die geldstress verminderen in een wijk of dorp? We gaven FNO Zorg voor kansen richting met een inventariserend onderzoek.

Uit het onderzoek blijkt dat er veel kansen liggen om initiatieven die geldstress bestrijden te verbeteren. De focus van deze initiatieven ligt op financieel gedrag en hulp, en minder op het versterken van bestaanszekerheid met geld.

“Goede hulp begint met de vraag wat iemand nodig heeft. Je hebt één iemand nodig die naar je luistert: wat heb je nodig nu en op de lange termijn? Diegene kan dan al deze elementen meenemen. Het thema sparen vind ik lastig. Mensen die leven rond het bestaansminimum kunnen meestal niet sparen.”

Marcella - ervaringsdeskundige
Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Jonathan Fink-Jensen.

Contact

Wij geloven in gelijke kansen voor iedereen. Ongeacht waar je wieg heeft gestaan. Ook al wonen we in een welvarend land, we zien maatschappelijke uitdagingen. Daar willen we oplossingen voor bieden.

Anders denken.
Anders doen.